Bug #2035

RCP, 0.7.7: Update fails with error and null value (win32)

Added by Sebastien Jacquot almost 3 years ago. Updated 10 days ago.

Status:Closed Start date:02/11/2017
Priority:Normal Due date:
Assignee:- % Done:

0%

Category:Update Spent time: -
Target version:TXM 0.8.2

Description

Update from stable 0.7.7.201508311259 to stable 0.7.8 fails with error and null value on Windows XP 32bit. After restart, the splash screen then shows 0.7.8 but the update has not been applied.

Dialog error:

Une erreur s’est produite lors de la désinstallation
session context was:(profile=profile, phase=org.eclipse.equinox.internal.p2.engine.phases.Uninstall, operand=[R]org.txm.rcp_root.win32.win32.x86 0.7.7.201508311259 --> null, action=org.eclipse.equinox.internal.p2.touchpoint.natives.actions.CleanupzipAction).
Backup of file D:\Tools\Coding\TEXTOMETRIE\TXM_0.7.7\TXM\TXM.exe failed.
File that was copied to backup could not be deleted: D:\Tools\Coding\TEXTOMETRIE\TXM_0.7.7\TXM\TXM.exe

See: https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=333355


Related issues

related to Bug #2724: Updates may fail on some Window versions due of user file... New 01/17/2020

History

#1 Updated by Sebastien Jacquot almost 3 years ago

  • Description updated (diff)

#2 Updated by Sebastien Jacquot almost 3 years ago

Its seems this bug is still present in Luna 4.4.2. We may need to upgrade TXM to Neon.

Temporary Workaround:

  • launch TXM 0.7.7
  • when TXM is started and the updates windows appears, rename TXM.exe to TXM.old.exe (TXM.exe is located in [installation directory]\TXM
  • apply the update and restart TXM

#3 Updated by Matthieu Decorde over 2 years ago

  • Target version changed from TXM 0.7.8 to TXM 0.8.0a (split/restructuration)

#4 Updated by Sebastien Jacquot over 1 year ago

  • Target version changed from TXM 0.8.0a (split/restructuration) to TXM 0.8.0

#5 Updated by Matthieu Decorde 10 months ago

  • Target version changed from TXM 0.8.0 to TXM X.X

#6 Updated by Sebastien Jacquot 10 days ago

  • Target version changed from TXM X.X to TXM 0.8.2

#7 Updated by Sebastien Jacquot 10 days ago

  • Status changed from New to Closed

Obsolete issue. The bug has been fixed in Eclipse >= Luna.
But a new issue seems to appear in Oxygen + Windows 10, see: linked issue #2724.

Also available in: Atom PDF